SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

00.00

ORDER LIST

Skip to Content

Παραγωγή Κρασιών

Πύργος Βασιλίσσης

Η παραγωγή εκλεκτών κρασιών στο κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης είναι μια παράδοση που συνεχίζεται από τα χρόνια της Βασίλισσας Αμαλίας.

Για τη διαμόρφωση του πρώτου αμπελώνα των 180 στρεμμάτων, η Βασίλισσα Αμαλία είχε προσλάβει έμπειρους αμπελουργούς από τα Μέγαρα. Η σημερινή καλλιέργεια είναι βιολογική και οι ποικιλίες σταφυλιών που φύονται είναι οινοποιήσιμες, ελληνικές και ξένες (ευρωπαϊκές), λευκές και ερυθρές.

Στις νέες φυτεύσεις φυτεύονται μόνο ελληνικές ποικιλίες, για περισσότερη διερεύνηση του δυναμικού του ελληνικού αμπελώνα.

Στόχος είναι να παράγονται όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας σταφύλια, από τα οποία μπορούν να παραχθούν εκλεκτής ποιότητας οίνοι, άλλοι αρωματικοί και νευρικοί, ιδανικοί για άμεση κατανάλωση και άλλοι στιβαροί, δυναμικοί και πολύπλοκοι οι οποίοι θέλουν παλαίωση για να αναδείξουν το χαρακτήρα τους. H συγκομιδή (τρύγος) των σταφυλιών γίνεται με το πρώτο φως της ημέρας, γιατί είναι η ώρα που ο καρπός είναι όσο δροσερότερος γίνεται, και διαρκεί έως τις 10,00 περίπου το πρωί.

Τα προϊόντα του αμπελώνα είναι τρεις λευκοί οίνοι και ένας ερυθρός:

Ίλιον

Στο κρασί Ίλιον έχουμε συνδυασμό του γηγενή Ροδίτη και της γαλλικής ποικιλίας Sauvignon Blanc. Πρόκειται για λευκό οίνο που αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό της μεσογειακής κουζίνας.

ΑΓΟΡΑ
Μαλαγουζιά

Η Μαλαγουζιά είναι λευκός οίνος από την οινοποίηση της ομώνυμης ελληνικής αναβιωμένης αρωματικής ποικιλίας, που μπορεί να μας κρατήσει «αρωματική» συντροφιά ακόμα και με φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

ΑΓΟΡΑ
Επτάλοφος λευκός

Το κρασί Επτάλοφος λευκός προέρχεται από την κοσμοπολίτικη ποικιλία Chardonnay. Είναι σταφύλια χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, οινοποιημένα με την μέθοδο της κρυοεκχύλισης τα οποία δίνουν ένα κρασί μεστό, με έντονα αρώματα μελιού και κεριού και μεγάλης διάρκειας επίγευση.

ΑΓΟΡΑ
Επτάλοφος ερυθρός

Το κρασί Επτάλοφος ερυθρός, προέρχεται από συνοινοποίηση των Cabernet Sauvignon και Merlot, παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, έως τριών χρήσεων, για 12 μήνες, και εν συνεχεία αφήνεται να ωριμάσει για 2 τουλάχιστον χρόνια στο υπόγειο κελάρι του οινοποιείου. Πρόκειται για ένα κρασί που μετά 10 έτη είναι ακόμη στο απόγειό του, όπως μας αποδεικνύουν οι φιάλες της εσοδείας 2006 που υπάρχουν και πωλούνται στο κτήμα.

ΑΓΟΡΑ

Το όνομα Επτάλοφος δόθηκε από την Αμαλία στο πρότυπο αγρόκτημα που αυτή δημιούργησε, γι’ αυτό και είναι το όνομα που φέρει και ο ερυθρός οίνος του κτήματος. Ανάμεσα στις ιστορικές ετικέτες του κτήματος συγκαταλέγονταν και τα κρασιά «Τουρ λα Ρεν» και «Σατώ λα Ρεν» τα οποία είχαν βραβευθεί σε μεγάλες εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ καταναλωνόταν ευρέως σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και κέντρα διασκεδάσεως. Όλα τα κρασιά του Πύργου Βασιλίσσης ήταν ξακουστά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Τα κρασιά του πύργου διαφημίζονταν στην Ευρώπη από την γαλλική ξενοδοχειακή επιχείρηση των Μεγάλων Ξενοδοχείων των Παρισίων η οποία αγόραζε αποκλειστικά τα κρασιά του κτήματος. Κατά το έτος 1937 τα κρασιά του κτήματος πωλούνταν εκτός από το εσωτερικό, στην Αίγυπτο, στην Αμερική αλλά και στις Ινδίες! Πέρα από τα κρασιά η Εταιρεία του Πύργου Βασιλίσσης παρήγαγε στο παρελθόν και το εξαιρετικό βερμούτ «Τόρρε».
Η κάβα που παλαιώνουν τα κρασιά βρίσκεται κάτω από το οινοποιείο και είναι ένα θαυμάσιο δείγμα τοιχοδομής του 19ου αιώνα. Κάθε χρόνο κατά την τρυγική περίοδο, η προσπάθεια που γίνεται είναι να αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά της χρονιάς στα κρασιά μας, τα οποία φέρουν πλέον τον χαρακτηρισμό «βιολογικοί οίνοι», σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία
Φωτογραφίες

Εμφιάλωση Κρασιού

Ειδικές Συσκευασίες

to-topto-top
Winery